Køb af opstrengningsmaskine

Der er mindst 4 fordele ved at opstrenge selv:

1. Du sparer penge (investeringen er relativ hurtigt tjent hjem)
2. Du har mulighed for at lave lidt ekstra indtægt ud af det
3. Du kan eksperimentere mht. valg af streng og hårdhed
4. Du er uafhængig af andre

For at købe en opstrengningsmaskine (der er mange varemærker på markedet) kan du søge på nettet for at finde en der passer til dig.

Jeg vil gerne slå fast, at der er rigtig mange forskellige typer opstrengningsmaskiner på markedet, lige fra vægtlodsmaskiner til svinghjulsmaskiner, og fra små transportable bordmodeller til denne standard svinghjulsmaskiner med fod. Og selvfølgelig vil den dyreste være den elektroniske opstrengningsmaskine.

Grundlæggende findes der 3 typer af maskiner:

1. Vægtlodsmaskiner, som er den mest anvendte måde at opstrenge på.
2. Svinghjulsmaskiner, som er det hurtigste system at arbejde med, hvis man ser bort fra Stringways vægtlodsmaskiner.
3. De elektroniske maskiner, som er meget præcise at arbejde med, hvis man altså ikke køber en billig en af slagsen.

Væglodsmaskine

Vægtlodsmaskiner er gode til begyndere - især fordi de er de billigste maskiner og samtidig præcise. Så kan man jo uden de store omkostninger prøve om det at opstrenge ketsjere er noget for en eller ej.
Nogle maskiner leveres med løse holdetænger, og de er ikke så nøjagtige at arbejde med som maskiner med faste holdetænger.
Der findes to typer vægtlodsmaskiner - læs artiklen om Vægtlodsmaskiner.

Svinghjulsmaskine

Med en svinghjulsmaskiner behøver man ikke at bruge så meget streng til sin opstrengning som andre typer maskiner, idet svinghjulet - hvorpå strengen fastlåses før spænding - kan trækkes tæt op til ketsjerhovedet således, at man kun behøver ca. 10 cm overskudsstreng for at kunne fastgøre strengen i gribehovedet. Specielt ved reparation af opstrengninger er dette en fordel.

Hvis man gerne vil have en maskine der holder i mange år, eller man gerne vil opstrenge for andre, vil jeg klart anbefale en af de lidt dyrere vægtlodsmaskiner fra Stringway, der er både hurtige og præcise at arbejde med. Læs evt. denne mere tekniske beskrivelse: Valg af opstrengningsmaskine.

Spiller prisen på opstrengningsmaskinen ikke den store rolle, skal man selvfølgelig overveje at købe en stor og dyr elektronisk maskine.

Er budgettet ikke så stort kan man starte med en manuel maskine, der senere kan opgraderes med Wise 2086 Tension Head, så den bliver elektronisk. Man får således en klart bedre løsning end ved at købe en billig elektronisk maskine.

Gør din opstrengningsmaskine mobil

Har du købt en osptreningsmaskine på fod (som f.eks. ovenstående maskine), så kan du gøre den mobil ved at udskifte fødderne med nogle møbelhjul.

Møbelhjul til opstrengningsmaskine

Jeg anbefaler at du køber alle hjul med bremse, da prisforskellen er meget lille. Møbelhjulene kan købes hos f.eks. Carl Rasmussen Værktøj & Beslag A/S.

QR code

Sidst viste

Ingen varer

Menu

Settings

Klik for flere produkter
Ikke flere produkter fundet